söndag 24 mars 2013

Fettmätning 1 - du är en tjockis

Sådär. Igår morse var jag till Visby Träningscenter och vägde in mig hos Håkan. Domen: du är en tjockis!

Inga roliga siffror direkt:
Vikt - 85 kg
BMI - 30,1
Fett - 36 kg
Fettprocent - 42,3 %

Första målet blir att minska 12 kg i fett. Då hamnar jag inom ramarna för vad som är ok.




Fick också tips om vem jag ska kontakta för att få hjälp med träning för foglossningen. Så imorgon ska jag ringa Ulla på Naprapatcenter.

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 22 mars 2013

Slut

Idag har jag gått och gått och dansat och vaggat. 14 864 steg blev slutresultatet efter två promenader med vagnen. I snö. De borde räknas mer tycker jag. Och dessutom en himla massa tröstande av liten ledsen bebis.

Enligt appen har jag bränt 1016 kalorier. Men gissar att en kebab, som jag visserligen inte åt så mycket av, och 4 daimkakor väger upp den förbränningen.

Imorgon är det dags för invägning. Sen är det slut på småätandet.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 21 mars 2013

Nu kör vi

Ok, såhär är det. Just nu är jag tjock. Det skulle vara lätt att skylla på graviditeten här. Men den bistra sanningen är att innan jag blev gravid så vägde jag mer än jag någonsin gjort tidigare. Nu vänder vi dock blad.

På min födelsedag om ett år så ska jag istället vara starkare än någonsin. Jag sätter viktmålet någonstans mellan 60-65 kilo, men det är inte det som är det viktigaste. Jag ska ha en stark och uthållig kropp som jag kan vara stolt över.

På lördag ska jag till Visby Träningscenter för att göra en invägning och fettmätning. Det kommer bli skitjobbigt, men samtidigt kul. Det blir ett riktigt avstamp. Jag tänkte även att jag ska prata med dem om tips på sjukgymnast som har koll på träning vid foglossning.

Hittills så har jag gått ner ca 15 kilo sedan förlossningen. Bilderna nedan är tagna för ca 1,5 månad sedan och imorse. Resultatet är från enbart promenader och magträning med appen MammaMage. Skillnaden i vikt ca 3 kg.


Nu köööör vi!

Mina första delmål är:

  • Gå igenom hela magträningsprogrammet i MammaMage
  • Springa Tjejruset på bättre tid än sist (tror det var 34 eller 37 minuter)