onsdag 18 december 2013

Lever på hoppet

Jag gjorde det! Igår hoppade jag. Med skates på alltså. Har liksom haft en undermedveten (och dessutom en medveten) spärr som gjort att jag bara inte vågar. Men igår så gjorde jag det. Om och om igen!




Dessutom sjukt nöjd med gårdagens outfit.



- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 15 december 2013

Den här hjälten har abstinens

Har skateabstinens så det kryper i hela kroppen. Just nu rullar ett gäng valkyrior runt i Säves nya lilla hall. De tränar säkert på transisions eller nåt annat coolt.

Johne jobbar, så jag får snällt vara hemma med barnet.

I torsdags hade vi en jäkligt grym träning. Nu är ju alla träningar totalt awesome. Men jag tog några extra steg utanför den där komfortabla zonen. Och det är så jäkla coolt!

Vi hade en gäst hos oss. Tatanka rullade med valkyriorna förut men flyttade från ön och rullar nu med Stockholm Roller Derby. Lagom starstrucked vågade jag inte säga ifrån när hon knuffade på mig så jag hängde med packet. Skitläskigt. Men jag klarade det ju :D

Sen tränade vi en massa andra saker också. Bland annat att ta oss igenom en vägg. Och att använda oss av en annan blocket för att stoppa jammern. Och det var en massa polletter som rasslade ner. Och saker som jag liksom bara vågade.

Sen har jag ju världens bästa lag också. Eftersom jag är en liten fegis som smugit mig med på den avancerade träningen så försökte jag övertala resten att de inte ville ha med mig i vissa övningar. Men när den där Tärry säger nåt annat är det liksom ingen idé att käfta emot. Det är bara att göra. And so I did.





- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 14 december 2013

Glädjetårar kickar vanliga tårars rumpa

Jag har mått riktigt jävla dåligt över min vikt i perioder. Speciellt i början av hösten.

Har velat gråta många gånger i många provhytter. Och gjort det också, hemma. Ensam eller men Johne.

Idag grät jag i en provhytt på Lindex. Men nu av glädje. För att jag för första gången på väldigt länge inte ville gråta för att jag tyckte att jag var tjock när jag såg mig i spegeln. Jag kunde faktiskt känna mig stolt över vad jag åstadkommit under hösten.

Glädjetårar kickar tjockistårars rumpa. Big time!

(Att jag dessutom hade 2 storlekar mindre i jeansen jag köpte än jag trodde att jag skulle ha är ju också ett plus. Ett stort sånt.)





- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 11 december 2013

Sockderby

"5 seconds!" ropa Jim. Sinnena skärps. Adrenalinet börjar pumpa. Hjärtat slår snabbare. Och allt känns som slowmotion.

Visslan ljuder och jag kastar mig fram. In i klungan. Letar luckor. DÄR! Jag lyckas ta mig förbi!

Nu jäklar. Springer så fort det går för att ta mig runt banan och komma ifatt de andra igen. Slirar i kurvan. Instinkten säger cross overs. Hjärnan säger att det kanske inte är en så bra idé utan skates.

Kommer fram till packet igen. Tacklas och lyckas tillslut ta mig igenom ännu en gång. Slår av jammet. Andfådd som aldrig förr och så adrenalinhög så jag flyger runt på fluffiga rosa moln. Satan vad coolt!

Jag har kört sockderby för första gången. Inte ens riktig derby. I strumpor istället för skates. Ännu ett steg på vägen mot att bli min egen hjälte.





- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 9 december 2013

Tydliga konsekvenser och lite hjärta och själ

-0,4 hamnade vågen på denna veckan. Det blir på en gång tydligt. Vad som händer när kosten inte sköts.

De senaste veckorna har jag legat stadigt på ca 1 kg ner. Denna veckan har det fuskats i form av kakor, godis och annat på jobbfest och besök hos svärmor.

Tydligt var ordet.

Igår rullade jag i Säves nya lilla hall. Roller derby saved my soul är ett understatement.

Att derbyn är sjukt bra träning (och en motivator för övrig träning) kommer långt ner på listan över fördelar. Före det kommer känslan av oövervinnerlighet, adrenalinet, sammanhållningen, euforin, framstegen, vinden i håret, farten, spänningen, bubblorna, coolheten ;) och en himla massa annat.

Efter varenda träning (nästan) kommer jag hem och befinner mig i ett glädjerus. Jag är så jävla bra är känslan som jag bara vill skrika ut. (Och då ska väl tilläggas att jag inte är så där himlande grym, men jag lär mig saker HELA tiden. Saker jag trodde var omöjliga).

Bäst av allt är nog att den där känslan av att jag klarar saker som jag aldrig trodde jag skulle klara, bara genom att våga försöka. Den känslan tar jag med mig i resten av livet. Iaf försöker, det är svårt att bryta invanda mönster. Men det går.





- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 25 november 2013

Svacka men ändå bra liksom

Har haft en svacka på 2,5 (eller?!) vecka ungefär. Ryggens fel. Så ingen träning. Vilket känts skitjobbigt.

Men, jag har skött kosten näst intill exemplariskt och vågen har fortsatt stadigt neråt. Så jäkla nöjd med mig själv!

Efter en massage (hon knådade rejält) i lördags så stod jag på skaten igen. Som Bambi på hal is. Men det gick bättre och bättre. Utmanade mig själv både i böjningen på knäna och farten innan stopp. Så jäkla roligt!



- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 11 november 2013

Going down

Kompis det går bra nu!

-1,1 senaste veckan. Sen jag började ta tag i mig själv (slutet av september) så har jag jobbat bort ca 5 kg.

Derby, kaloriräkning och Jillian Michaels verkar vara min melodi. Ska bli spännande att se resultatet i centimeter också. Men det ska jag vänta med tills jag är klar med Jillian.

I torsdags fick jag ont i halsen och vågade träna först på derbyn igår. Det verkar ha gått bra och nu tänker jag köra fullt igen. Är halvvägs genom 30 DS och räknar med att det tar 3 veckor till. Då får jag två vilodagar i veckan. Vilket känns lagom.

Igår blev det lite fusk med maten. Vi åt brunch på Djupvik. Dock tänkte jag på att jag inte alls kunde överäta som jag gjort förut. Utan var lite mer sansad. Gott var det.

Men shit vad det märks på kroppen. Illamående och uppblåst efteråt. Nä, nyttig mat är bättre :)

Nu blir det max 2 fusk till innan jul. Middag med Karin och ev ett glöggkalas med julgodis här hemma. Och fuska ibland måste man.

Målet på 70 till årskskiftet känns iaf fortfarande överkomligt.






- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 1 november 2013

Cross overs och bakåt

Om någon missat det så älskar jag derbyn. Jag älskar hur jag varje gång Tacky (Mickan) säger åt mig att jag ska göra något nytt, tittar på henne som om hon är dum i huvet, fnittrar nervöst och sen testar. Varenda jäkla gång har den där bruden haft rätt! Jag är awesome!

Igår lärde jag mig cross overs (översteg) och att åka bakåt. Och inte bara rulla bakåt. Jag typ skejtade.

Kommer hem. Hög som ett hus på adrenalin. Och då SOVER Johne. Allvarligt. Så där låg jag vaken med ett stort leende på läpparna och höll på att sprängas.

Roller derby gör nåt med självkänslan!



- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 30 oktober 2013

Åherrejäklar vad jobbigt och det går lika bra med selleri

Efter två vilodagar. Kände att mitt knä behövde det. Samt var tokdeppig igår av någon anledning. Typ PMS. Iaf, efter två vilodagar så körde jag idag igång med level 2 på Jillian Michaels 30 day shred.

Jag trodde på allvar att hon skämtade med mig. Shiiiiiiiit vad jobbigt det var. Men på något sätt så hjälper Jillian mig att orka.




19 dagar kvar! Så jäkla häftigt att veta att jag efter första passet på level 1 kände likadant. Men att framstegen kom snabbt. Ser fram emot dem nu :)

Lite onsdagsmys i soffan blev det. Det går lika bra med selleri.



- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 25 oktober 2013

Så jäkla kul

Adrenalinkicken från gårdagens derbyträning håller fortfarande i sig. Fattar inte att något som är så jobbigt och som jag är så dålig på kan vara så fruktansvärt roligt.

Idag har jag kört ett pass med Jillian. Svetten rann. Precis som den ska :)




Bara ett pass kvar på level 1. Sen är det dags att byta program.





- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 24 oktober 2013

Upp på hästen igen

Bäst. Jag ska alltid vara bäst på allt. Direkt. På en gång. Inte så att jag ska vara världsmästare direkt. Men jag ska alltid klå mig själv. Vilket ju i sig är omöjligt. Jag är ju inte bättre än jag är. Och jag jämför mig alltid med de som är vääääldigt mycket bättre än jag själv. Dvs de som är där jag vill vara. Där vill jag vara nu, nu, NU!

Så funkar jag. Motgångar tar jag mindre bra. Hatar att förlora. Speciellt mot mig själv. Och problemet är att när man tävlar mot sig själv så kommer man att förlora förr eller senare. Just för att jag är ju faktiskt "bara" jag.


Därför kändes hela tisdagens träning som ett enda stort misslyckande. Asdumt. Gjorde ju saker jag inte gjort tidigare (som att hoppa). Och ramlade *high five*!

Men. Så tänker jag att det är dags att lära mig att hantera detta. Och totalt embrejsa min nya roll som fresh meat. Och bara vara awesom.




Jo. Så har jag kört ett pass med Jillian också. Och min fot höll så ikväll blir det derby!




- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 23 oktober 2013

Ajaj foten

Vurpade igår och gjorde illa foten. Så idag har det varit vila som gällt. Hoppas verkligen jag kan rulla imorgon. Annars kanske jag dör lite.




Hahaha. Förstår inte alls vad Mickan menar med att jag måste slappna av i axlarna...




Ser mycket coolare ut i verkligheten. Lovar.

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 22 oktober 2013

7e passet

Hade en riktig deppdag igår. Hade bara gått ner 0,2 kg trots att jag skött både kost och träning. Har läst att det inte är helt ovanligt under första veckan av 30 DS. Men ändå. Man vill ju se resultaten.

Har nu precis kört 7e passet av 30 day shred. Så skönt att känna vilka helt sanslösa framsteg jag gjort! Får fokusera på det istället.




I söndags tog jag en vilodag. Det blev någon halvtimme-trekvarts lövkrattning och sen auktion för hela slanten. Vi köpte ett stort linneskåp som inte riktigt ville in i vanen. Så där blev det lite "träning".




Vi väntade med att lyfta in skåpet till igår. Och det tillsammans med några timmars körande, kastande och staplande av ved fick bli gårdagens träning. Det var vad som hanns med.

Skåpet ska målas. Grått tror vi. Tanken är att det ska bli mitt pysselskåp. Vi ska på något sätt få plats med ett till större skrivbord i vardagsrummet också.

Ikväll derby. Ska försöka komma ihåg att ta en bild eller tio.

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 19 oktober 2013

Upp och ner

Trots att träningen gick grymt bra idag så känner jag mig ändå lite smådeppig.




Känner igen det här. Får dåligt samvete för att jag inte gör mer än jag gör. Och tappar energin.

Trots att planen är att ta en promenad i eftermiddag och sen kratta löv. Vi har ju lite att kratta om man säger så...


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 18 oktober 2013

1/6 klar

Jaha ja. Då har jag körd 30DS i 5 dagar. En sjättedel klar alltså.




Kör Shape up också. Räknar kalorier som en galning. Mest för att lära mig känner jag. Vill få en känsla för hur och vad jag ska äta.

Idag fredagsmyser vi med lite popcorn.





- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 17 oktober 2013

Shreddat

Dåså. Pass 4 avklarat.




Det blir på samma gång lättare och lättare och samtidigt svårare och svårare. Tekniken, styrkan och konditionen förbättras snabbt. Och samtidigt gör det att jag tar i mer.




26 gånger kvar.

Träningsvärken är bättre idag. Så fort Anton vaknat ska vi ta en promenad. Ikväll DERBY!

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 16 oktober 2013

Dag 3

Har sån jävulusisk träningsvärk. Helt galet. Skönt ändå. Den är ju
för att jag gör rätt liksom.

Har precis avslutat tredje passet av 30 day shred. 27 kvar :) Känner redan skillnad. Hoppas bara att det ska synas sen också.




Igår var det min andra riktiga derbyträning. Första med mina egna grejer. Och det var så fruktansvärt roligt. Känns verkligen som att jag hittat rätt.

Sjukt jobbigt var det också. Speciellt eftersom jag redan hade störs träningsvärk och dessutom körde ett 30ds-pass på morgonen.

Men som Mickan sa, "Derby är bästa träningen. Du märker inte ens att det är jobbigt för att det är så roligt. Och sen funderar du på hur du kunde bli så svettig."

Lärde mig t-stopp (stanna med hjälp av ena foten bakom den andra) och åka på ett ben. Tränade one knee stop och plogstopp som förra gången. Och fick åka med i vissa "riktiga" övningar också.

Nu ska jag snart ge mig ut på dagens promenad. Går bara korta rundor nu. Vill inte överanstränga mig. Det får bli längre sen.

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 14 oktober 2013

Fresh meat och 30 dagar

Äntligen kom mina roller derbygrejer. Och imorgon är det dags att testa dem.




Så jäkla sköna rullor! Och resten satt också bra. Måste gjuta om tandskyddet bara. Men annars så. Glad att Mickan klämde och dömde mig till annan storlek på skydden än jag valt själv :)




Önskar att jag hade något bra ställe att träna åkningen på. Vi kan väl säga att den har lite att önska.

Idag har jag satt igång med en utmaning för mig själv. Kör Jillian Michaels 30 day shred i 30 dagar.

Tagit förebilder och kört första passet när Anton sov eftermiddag. Sjukt jobbigt. Men skönt nu :)




29 gånger kvar...



- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 23 september 2013

Here we go again

Sommar. Semester. Nä. Finns ingen bra ursäkt till att jag totalt lagt av mig under sommaren. Bara korkat.

Från och med idag så är det tillbaka till nyttigt och träning som gäller. Eller hårdträning får vänta minst en vecka till eftersom jag opererade bort cellförändringar för 1,5 vecka sedan.

Stegräknaren är på. Minst 10 000 steg per dag. Riktig och ren mat med rätt kolhydrater.

81,2 kilo idag. 13 veckor till jul. Så runt 70 då hoppas jag. Det får ta den tid det tar. Hur svårt det än är att acceptera det.

Shit. Är det verkligen bara 13 veckor kvar?!

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 24 juni 2013

24 juni mätning och vägning

Efter en sjukvecka med noll rörelse och en himla massa skit in så var resultatet inte så förvånande. Har alltid varit så att jag går upp av att vara sjuk.

Inte frisk än. Men idag blir det iaf en promenad och jag hoppas snart kunna börja springa igen.

Resultat 24 juni
Vikt: 79,5 kg (+1,4 kg totalt -20)
BMI: 28 (+0,4 totalt -10,2)

Mått
Mage: 97 cm (+/- 0 cm, totalt -10)
Rumpa: 110 cm (+/- 0 cm, totalt -6)
Höger arm: 28 cm (- 1 cm, totalt -4)
Vänster arm: 29 cm (+/- 0 cm, totalt -3)
Höger lår: 67 cm (+2 cm, totalt -2)
Vänster lår: 66 cm (+1 cm, totalt -3)


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 17 juni 2013

17 juni mätning och vägning

Blev först rejält besviken av dagens resultat. Det ska ju gå åt andra hållet! Men... Bestämde mig för att vara grymt nöjd ändå. Platåer kommer komma och det är bara att se på den totala trenden.

Resultat 17 juni
Vikt: 78,1 kg (+0,1 kg totalt -21,4)
BMI: 27,6 (+/- 0 totalt -10,6)

Mått
Mage: 97 cm (+/- 0 cm, totalt -10)
Rumpa: 110 cm (+/- 0 cm, totalt -6)
Höger arm: 29 cm (+/- 0 cm, totalt -3)
Vänster arm: 29 cm (+/- 0 cm, totalt -3)
Höger lår: 65 cm (-1 cm, totalt -4)
Vänster lår: 65 cm (+/- 0 cm, totalt -4)


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 14 juni 2013

Tjejruset

35:53 sprang jag på. Loppet var 5,3 km (enligt runkeeper). Är sjukt nöjd då jag slog mitt snitthastighetsrekord med 23 sek/km. Trots att det var galet mycket folk i vägen. Kan man inte bara starta i rätt grupp?




Är iaf taggad att fortsätta pressa mig i spåret. Och kanske blir det fler lopp framöver :)

Efter loppet så firade vi med picknick och rosé i solen.




Grabbarna fick också vara med. Och Anton som sov när jag gick i mål vaknade till liv igen.




Dålig på bloggningen nu. Anton är ett litet monster och jag orkar helt enkelt inte.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 11 juni 2013

11 juni vägning och mätning

Har dels inte hunnit blogga i Enköping och dels inte haft något direkt att rapportera då det är så dålig mottagning där att stegen inte räknas.

Har å andra sidan inte gjort speciellt mycket vettigt heller. Men inte heller fuskat så mycket som jag brukar när jag är där.

Var iväg och sprang en gång. 2 sekunder sämre än förra 5 kilometerstiden. Så det får vara godkänt. Ska ut igen nu om någon timme.

Resultat 10 juni
Vikt: 78,0 kg (-0,7 kg totalt -21,5)
BMI: 27,6 (+/- 0 totalt -10,6)

Mått
Mage: 97 cm (-1 cm, totalt -10)
Rumpa: 110 cm (+/- 0 cm, totalt -6)
Höger arm: 29 cm (+/- 0 cm, totalt -3)
Vänster arm: 29 cm (+/- 0 cm, totalt -3)
Höger lår: 66 cm (-1 cm, totalt -3)
Vänster lår: 65 cm (-1 cm, totalt -4)

Jag är alltså på samma vikt som när jag blev på tjocken! Wohoo!

5 månader och 4 dagar tog det. Nu börjar nästa etapp på resan.

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 3 juni 2013

3 juni mätning och vägning - första delmålet

Wohoooo! Äntligen så visade vågen på under 80 även en måndag. Närmare bestämt 78,7. Bara 0,7 till startvikt innan graviditeten med andra ord. Och sen börjar nästa resa mot drömvikten :)

Frekvensen på bloggande och motion har gått ner lite. Lite hinder kom i vägen. Men tanken är att komma igång igen nu. En bra tid på tjejruset om drygt en vecka känns inte så troligt. Men jag ska försöka ta mig runt iaf.

Imorgon åker jag till mamma och pappa. Måste komma iväg några gånger och springa då.

Resultat 3 juni
Vikt: 78,7 kg (-1,4 kg totalt -20,8)
BMI: 27,6 (-0,7 totalt -10,6)

Mått
Mage: 98 cm (+/- 0 cm, totalt -9)
Rumpa: 110 cm (+/- 0 cm, totalt -6)
Höger arm: 29 cm (+/- 0 cm, totalt -3)
Vänster arm: 29 cm (+/- 0 cm, totalt -3)
Höger lår: 67 cm (-1 cm, totalt -2)
Vänster lår: 66 cm (-1 cm, totalt -3)


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 30 maj 2013

29 maj

Babysim och dålig matplanering gav utmärkta anledningar till dåliga resultat. Och jag föll för frestelsen. Bara långsam promenad ner på stan, maxlunch och dessutom en kladdkakemuffin på kvällen. Inte så konstigt att jag inte går ner snabbare.

Hade dessutom en deppdag just pga detta. Och då är ju det enda realistiska att se till att fuska lite till :-s

Jaja

Dagens resultat
Steg: 9 110
Kalorier: 554
Fusk: kladdkakemuffin och maxlunch

Ikväll blir det iaf rehabpass.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 28 maj 2013

27 och 28 maj

Är alldeles för dålig på att dricka vatten. Speciellt när jag är iväg på en massa aktiviteter med Anton. Det glöms liksom bort. Något som resulterat i huvudvärk och ibland också illamående. Jättebra. Verkligen.

Knäna är iaf bättre och idag och igår har det blivit lite promenader.

Dagens rapport 27 maj
Steg: 10 235
Kalorier: 595
Fusk: inget

Dagens rapport 28 maj
Steg: 12 367
Kalorier: 633
Fusk: inget

Johne har jobbat mycket så det har inte hunnits med någon träning än den här veckan. Men på torsdag måste jag hinna med ett rehabpass. Och sen vill jag hinna springa minst en gång i helgen. Krävs verkligen planering om man ska kunna få in träningen med de tider som Johne jobbar. En utmaning. Inget hinder.

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 27 maj 2013

27 maj mätning och vägning

En hel del fusk i helgen och lite rörelse. Vi har haft fullt upp så jag har varken haft tid eller ork att blogga. Men knäna har blivit bättre iaf.

Resultat 27 maj
Vikt: 80,1 (-0,9 totalt -19,4 kg)
BMI: 28,3 (-0,4 totalt -9,9)

Mått
Mage: 98 cm (-1 cm, totalt -9)
Rumpa: 110 cm (-1 cm, totalt -6)
Höger arm: 29 cm (-1 cm, totalt -3)
Vänster arm: 29 cm (-1 cm, totalt -3)
Höger lår: 68 cm (+1 cm, totalt -1)
Vänster lår: 67 cm (+/- 0, totalt -2)

Ny vecka, nya tag och nu ska jag få börja träna igen.

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 24 maj 2013

23 maj ge fan i intervallerna

Ringde Naprapatcenter för att fråga om jag borde rehabträna eller vila nu för att bli bra i knäna. Blev beordrad vila över helgen och att sen "ge fan i intervallerna". Nånting om att knäna får överkompensera för bäckenets instabilitet. Men jogga får jag börja med nästa vecka igen!

Så det får bli vila över helgen helt enkelt. Vilket suger. Men det är bara att acceptera.

Dagens rapport
Steg: 5223
Kalorier: 309
Fusk: inget. Trots att jag köpte hem kakor då radion först var här och gjorde ett reportage och sen var Niclas här och pratade om ett projekt med RockEm. Johne åt två däremot :D
/skvallertanten


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 22 maj 2013

22 maj skitknän

Verkar som att jag får ta det lugnt ett tag. Ska prata med Ulla på Naprapatcenter imorgon. Knäna gör ont ont ont. Är arg. Varför kan det inte bara funka?

Dagens rapport
Steg: 13 702
Kalorier: 678
Fusk: inget


- Posted using BlogPress from my iPhone

21 maj tappad motivering och ny morot

Igår var en riktig skitdag. Kände mig totalt värdelös och många nedvärderande tankar på spåret "varför gör jag inte mer". Besviken på kroppen för att knäna beter sig som de gör. Borde jag pressa mig mer? Eller är det bara vila som gäller? Jag vet inte.

Men, jag har fått en ny morot. I sommar så ska jag och Johne ingå i ett brudfölje (heter det så?!). Så då ska jag fanemej vara nöjd. Känns som ett bra delmål.

Dagens rapport
Steg: 3003
Kalorier: 203
Fusk: inget

Idag blir det en promenad i eftermiddag och ett magpass. Imorgon kör jag igång med rehabträningen igen. Så det så.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 21 maj 2013

20 maj trasiga knän

Trodde att jag klarat knäna. Men det visade sig vara fel så fel. Hade igår sjukt ont och idag är det kanske lite bättre. Men aj!

Misstänker att det var all tid som spenderades ihopknölad i baksätet i lördags fel. Blääääää. Vill ju bara träna. Men svårt att veta vad man vågar när det gör ont.

Dagens rapport
Steg: 11 730
Kalorier: 717
Fusk: en kaka, ganska stor sådan. Men nu har föräldrarna åkt, så nu är det slut på fusket för ett tag.




- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 20 maj 2013

19 maj bildag och mätning och vägning 20 maj


Igår blev en dag med minimal rörelse. Vi åkte först till Djupvik, sen till svärmor i Garda och sen tillbaka till stan för att laga middag hemma.

Dagens rapport
Steg: 1 765
Kalorier: 177
Fusk: Burgare på Djupvik var väl inte helt nyttigt. Kakor hos svärmor (så värt de extra kalorierna) och sen ost och vin vid middagen.

Resultat 20 maj
Vikt: 81,0 (-0,2 totalt -18,5 kg)
BMI: 28,7 (+/- 0 totalt -9,5)

Mått
Mage: 99 cm (-1 cm, totalt -8)
Rumpa: 111 cm (-1 cm, totalt -5)
Höger arm: 30 cm (+/-0 cm, totalt -2)
Vänster arm: 30 cm (-1 cm, totalt -2)
Höger lår: 67 cm (-1 cm, totalt -2)
Vänster lår: 67 cm (+/- 0, totalt -2)

Nöjd med tanke på hur ffa slutet på veckan sett ut.

söndag 19 maj 2013

17 och 18 maj syndarhelg

Mamma och pappa är här. Och ja, jag vet att man kan vara nyttig ändå. Men jag tillåter mig själv att synda i helgen.

Rapport 17 maj
Steg: 2 725
Kalorier: 171
Fusk: ett glas rött

Rapport 18 maj
Steg: 15 227
Kalorier: 754
Fusk (svär lite över att jag lovat hålla mig till sanningen): hotellfrukost med pannkakor, croissant och nutella, latte (typ 1 totalt kanske), vitt bröd på lunchen (club sandwich på Fiket) och middag på Amarillo med vit chokladmousse till efterrätt och två glas rött. Gissar att baconmarneladen inte heller ses som helt nyttig.

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 17 maj 2013

Den farliga tystnaden

Tänk er två barn på en skolgård. Den ena slår den andra. Kallar den andra för elaka saker. Tjockis. Horunge. Runtomkring står det en massa andra elever. Ingen säger något. Inte heller lärarna säger något.

Tystnaden. Det är den som gör ondast. Det är den som gör det ok. Hantera en idiots glåpord och påhopp klarar nog de flesta. Men att hantera medhållet från den stora massan är svårare. De som med sin tystnad säger att detta är ok.

Samma sak gäller i alla situationer. Om du inte gör din röst hörd när det kommer till orättvisor som att kvinnor får lägre lön än män. Då är du lika medskyldig som den lönesättande chefen. Kom ihåg det.


- Posted using BlogPress from my iPhone

16 maj fortsatt lugnt

Fortsatte med lugna promenader och knäna blir allt bättre. Skönt. Då kanske det kan ordna upp sig. Fortsätter med detta över helgen och tar nya tag på måndag.

Idag kommer mamma och pappa så det lär bli en del fuskande, eller i det här fallet, levande och njutande i helgen.

Dagens rapport
Steg: 10 561
Kalorier: 586
Fusk: nope


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 16 maj 2013

15 maj

Det blev lugn promenad igår. Ner till bibblan för fika och sen hem igen genom stan. Gutebacken ner var ett helvete med mina knän. Men sen gick det bra. Får bli plan promenad idag och uppskjutning av rehabträningen till imorgon.

Dagens rapport
Steg: 11 719
Kalorier: 552
Fusk: en kaka på bibblan, så god... Men ganska många tankar på att jag lika gärna kunnat vara utan.

På kvällen hade vi aw med jobbet. Jag valde bort vinkalorierna och höll mig nykter.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 14 maj 2013

14 maj Röhnisch running school #2

För att få en ok tid på 5 km när det är dags för tjejruset i juni så tränar jag efter Röhnisch running school som Lofsan skapat åt dem.

Idag var det dags för pass 2. Tio minuter uppvärmning och sen tolv intervaller med en minut springa snabbt och en minut gå långsamt. Jag körde 16 istället för att ta mig hela vägen runt 5 km-spåret.

Det gick ok. Däremot tyckte mitt högerknä inte att det var jätteroligt. Kan bero på att jag gick ett varv runt muren tidigare på eftermiddagen. Det blev nog för mycket helt enkelt.

Dagens rapport
Steg: 14 098
Kalorier: 807
Träning: 4 km enminutsintervaller
Fusk: nope

Imorgon blir det en lugn promenad. Om knät håller. Blä. Dumma knä.

Positivt dock att jag lyckades peppa mig själv i spåret idag istället för att snacka ner mig själv. Det kändes bra!

- Posted using BlogPress from my iPhone

13 maj

Hade galen träningsvärk igår. Skönt :)

Det blev en promenad i solen och ett rehabpass.

Dagens rapport
Steg: 12 464
Kalorier: 671
Träning: rehabpass
Fusk: inget :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 13 maj 2013

13 maj vägning och mätning

Det var väl ingen större överraskning att resultaten inte skulle vara något att hurra över den här veckan. Fuskats har det gjorts alldeles för mycket. Och gåtts har det gjorts lite för lite.

Resultat
Vikt: 81,2 (-0,2 totalt -18,3 kg)
BMI: 28,7 (+/- 0 totalt -9,5)

Mått
Mage: 100 cm (-1 cm, totalt -7)
Rumpa: 112 cm (-2 cm, totalt -4)
Höger arm: 30 cm (+1 cm, totalt -2)
Vänster arm: 31 cm (+1 cm, totalt -1)
Höger lår: 68 cm (+/- 0, totalt -1)
Vänster lår: 67 cm (+/- 0, totalt -2)

Nu är det ny vecka och nya tag. Och efter att jag fått höra av flera stycken under föregående vecka att ni blir inspirerade av bloggen så har jag ny energi. Mamma och pappa kommer på besök i helgen och då kommer det fuskas. Men fasonen vad jag ska kämpa med träning och promenader.

Nästa vecka ska jag ha en tisdagsvikt* på måndagen.

*jag smygväger mig nästan varje dag (för nyfiken för att håkla mig) och har konstaterat att måndagar är "värst" och tisdagar är "bäst"


- Posted using BlogPress from my iPhone

12 maj 5 km

Premiärrundan på 5 km igår gick sådär. Någonstans vid 2 km tog astman över och jag fick lov att gå en bra bit. Sen gick det bättre igen och jag kunde springa hela vägen. Sluttiden blev 38:39. Nästa gång tänker jag gå en km först som uppvärmning.

Får se om det går bättre då. Psyket är också helt klart en stor fiende. Är mycket duktig på att trycka ner mig själv och berätta för mig själv hur värdelös jag är. Nu gäller det att vända det till att istället se till att övervinna astmahelvetet och visa att det visst går ändå.

Dagens rapport (12 maj)
Steg: 5 636
Kalorier: 381
Träning: 5 km och städning :)
Fusk: 2 rutor choklad och ett glas rött






- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 11 maj 2013

11 maj mer in än ut

Idag har det fyllts på med energi. Både i kropp och knopp så att säga. Inte så mycket förbränt men en riktigt grymt härlig dag.

Loppisrunda med Johne, Anton och Jossa på dagen och middag i Barlingbo på kvällen.

Dagens rapport
Steg: 6 646
Kalorier: 443
Fusk: mjukglass, bulle och lunch på Maven (hamburgare med pommes). Cider och en drink på kvällen. Not good at all. Men bra för själen.

Nu sova.


- Posted using BlogPress from my iPhone

10 maj Smaljeans, snabba skor och 5 km

Fy fan vad bra dag det var igår. Det började med att vi skulle ner på stan. Mina jeans hängde trekvart på rumpan och började dessutom spricka i grenen så jag behövde ett par nya helt enkelt. Sur utgift när tanken är att tappa vikt.

Så tänkte jag att vad fan. Jag provar de gamla jeansen. Och de satt som en smäck! Nu är ju detta inte mina skinnyjeans. Men det är iaf pre-preggojeans. 2 storlekar mindre än de jag köpte för någon månad sen.




Pengarna investerades istället i ett par nya löparskor. Fötterna har växt en storlek så det behövdes verkligen. Fasonen vad dyrt det är. Och nej, jag kan inte köpa billigare eftersom jag då får ont i knäna efter ca 10 meter. Tur att jag lagt undan pengar till träning. Dessa kostade ca 3 PT-pass :-s




Skulle kört först ett rehabpass och sen testa om jag kunde springa på bandet på VTC. Naprapatcenter var dock stängt så det fick bli bara springa.

Nu vet jag att det är lättare att springa på band. Men skitsamma. Jag tänkte köra 4 minutersitervaller. Springa så länge jag kunde och sen gå tills det gått 4 minuter osv. MEN jag bara sprang på. Jag orkade hela vägen. 5,4 km. Och ökade även farten vissa sträckor. Låg på mellan 9-10 km/h.

Målet är att (först och främst springa 5 km utomhus, men sen) att orka hålla 10 i snitt. Dvs 5 km på 30 min.

Dagens rapport
Steg: 9 388
Kalorier: 615
Träning: 5 km!
Fusk: popcorn, mörk choklad och ett glas rött.




- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 9 maj 2013

9 maj solskenspromenad

Helt underbart väder idag. När jag gick iväg vid tretiden så var det nästan 20 grader i skuggan och strålande sol.




Jag var långt ifrån ensam. Visby, framförallt strandpromenaden, riktigt bubblade av folk. Underbara stad!

Fick mig en vacker promenad med extra energi helt enkelt.




Dagens rapport
Steg: 13 952
Kalorier: 771
Fusk: inget :)

Hade ju tänkt ett magpass också men fastnade framför photoshop. Får bli imorgon.

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 8 maj 2013

8 maj Bucket list

Brukar lyssna på olika podsändnignar när jag är ute och går och härom dagen så lyssnade jag på Betnérs gamla sommarpod. De pratade om bucket lists vilket fick mig att fundera på vad jag vill göra innan jag dör. Mycket passande då jag är i någon sorts livskris eftersom det precis slagit mig att man faktiskt bara har ett liv och kommer inte få fler chanser (eller?!).

Jag kom på tio saker som känns viktigast just nu (utan innebördes ordning, men ändå saker som jag jobbar mot och planerar att pricka av en efter en):

  1. Springa New York Marathon
  2. Skaffa hus med egen trädgård, trädgårdsland, hallonbuskar och lada
  3. Skriva en bok
  4. Bila genom USA (förslagsvis i samband med punkt 1)
  5. Vinresa genom Europa
  6. Genomföra ett Triathlon
  7. Driva ett hotell
  8. Whiskeyresa i Skottland
  9. Köpa häst
  10. Lära mig att spela gitarr... igen...
Idag har det blivit ett spinningpass, ett magpass och en promenad ner på stan för lite shopping. En reflektion är att sorken känns lättare trots att han blir större :)

Dagens rapport
Steg: 6 711
Kalorier: 345+405=750 (Tycker det är så svårt att säga nivån på passen när jag ska välja i tabellen över förbränning, för mig var det ju hårt... men hade jag varit mer vältränad så hade jag ju kunnat ta i mer... så jag lägger mig på meddelnivån)
Träning: spinning med Håkan, grymt bra pass. Målet var att jag skulle klara av det utan att bryta ihop/stanna och det gjorde jag. Pushade gränsen för vad jag klarade och tog i lite mer när jag trodde jag var helt slut. Så grymt nöjd med min insats. Sen körde jag ett magpass när jag kom hem. Nu ska mammamagen fixas.
Fusk: skulle vara middagen. Det var så jäkla mycket folk när jag skulle handla på Atterdags (inte helt smart att gå och handla precis när båten kommit in en halvdag innan långhelg... rookiemisstake) så jag gick ut igen, korsade gatan och köpte med mig Thai.

7 maj undanflykter

Det är så lätt att komma med dem. Undanflykterna. Anledningarna till att hoppa över ett pass. Som snabbt blir två eller tre.

Igår var det solen som fick skulden. Klart jag kunde hoppa rehabpasset och fortsätta att sitta i solen och prata på Fredrik och Saras uteplats.

Men Jens sa ifrån och fick mig på andra tankar. Bra där! Så det blev ett pass. Ett intensivt sådant då tiden var knapp.

Dagens rapport
Steg: 11 356
Kalorier: 648+165=813
Träning: promenad runt muren och rehabpass
Fusk: kanelbulle från brödboden i solen. Värd varenda kalori!






- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 6 maj 2013

6 maj

Dagens motion bestod av promenad i solskenet till och från BVC. Mammagrupp stod på schemat.

Sen har jag dessutom städat, dammsugit och dammtorkat hela lägenheten samt städat i sopskåpet under diskhon. Det borde väl också förbränna en del?!

Dagens rapport
Steg: 10 182
Kalorier: 673
Fusk: en chokladboskvi. Dumt. Onödigt. Men faaaaaaan så gott.

Känner mig sjukt otålig just nu. Känner att jag bara vill komma förbi startvikten. Dvs 78 kg som jag vägde när jag blev gravid. För det känns som att det är efter det som den riktiga resan börjar. Det är då jag är på väg på riktigt mot mitt mål.

Det kanske inte går ihop riktigt. Men sen när har jag funkat logiskt?





Och ja, jag vet att det skulle gå snabbare om jag slutade fuska...

- Posted using BlogPress from my iPhone

6 maj vägning och mätning

Då var det måndag morgon igen. Ny vecka. Nya mått. Och nu gick vågen åt rätt håll igen.

Vikt: 81,4 kg (- 1,9 kg, totalt -18,1 kg)
BMI: 28,7 (-0,7 , -9,5 totalt)

Mått
Mage: 101 cm (+1 cm, totalt -6 cm)
Höger lår: 68 cm (+/- 0 cm, totalt -1)
Vänster lår: 67 cm ( -1 cm, totalt -2)
Höger arm: 29 cm (-1 cm, totalt -3)
Vänster arm: 30 cm (-1 cm, totalt -2)
Rumpa: 114 cm (-1 cm, totalt -2)

Magen har alltså blivit två cm större. Vilket bara visar (enligt mig) att jag verkligen måste köra på magträningen som tränar musklerna att hålla ihop allt.

Annars grymt nöjd med veckans resultat.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 5 maj 2013

5 maj härliga sol

Solen är här och med den våren. Gick en promenad bort till Tott och ner vid kyrkogården för att sen följa havet hem. Helt underbart.




Självklart gick jag även ner på stan, men av någon anledning registrerades inte det. Dock måste jag gått snabbt ett tag eftersom en sträcka reggades som cykling :P

Dagens rapport
Steg: 14 116
Kalorier: 683
Fusk: inget

Måste komma igång med magträningen igen.

Imorgon är det invägning. Spännande spännande...

- Posted using BlogPress from my iPhone

4 maj härliga sol

Tog en lugn promenad genom Visby igår. Härliga stad. Det var helt underbart väder så det blev en paus på strandpromenaden.

Dagens rapport
Steg: 9 511
Kalorier: 538
Fusk: 4 rutor choklad och ett halvt glas rött. Nom nom.



- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 4 maj 2013

3 maj det var roligt iaf

Sh'bam är ett danspass. Jag tänkte "vad kan väl vara bättre en fredag än att släppa loss lite på dansgolvet?"

Det är nog bara att inse. Bilden jag har i mitt eget huvud motsvarar inte riktigt bilden jag ser i spegeln (kan det bero på att den är spegelvänd där tro?!). Men vad gör väl det egentligen? Jag hade grymt roligt under 45 minuter. Kanske roligast under hoppen. Not so graciös.

Nu har jag iaf dansat gagnam style också. Ajaj.

Dagens rapport
Steg: 1 807 (vankande med liten förkyld sork i famnen)
Kalorier: 205+300=505
Fusk: ett glas rött, chips och mörk choklad till fredagsmys. Behövdes efter en dag med förkyld sork.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 3 maj 2013

1 och 2 maj två motsatser

1maj blev mycket bil och en hel del socialiserande. Ingen som helst träning och väldigt få steg.

2 maj blev bättre. Promenad till och på stan, rehabstyrkepass (i turbofart som fick upp flåset lite) och sen ett mördarspinningpass på 75 min (60 min spinning, 15 min nedvarvning). Med hjälp av bricanyl så gick det helt ok och jag är grymt nöjd med min insatts. Inser hur mycket jag måste jobba med psyket för att pusha mig själv.

Dagens rapport 1 maj
Steg: 1 486
Kalorier: 189
Fusk: två ballerina och lite glass med chokladsås ute i garda. Och sen lite väl mycket baguette till middagen i barlingbo. Farligt det där med socialiserande och trevligheter.

Dagens rapport 2 maj
Steg: 9 456
Kalorier: 531+245+840=1 616
Träning: rehab och spinning
Fusk: två chokladrutor (72%)


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 1 maj 2013

30 april allergisk

Var rätt däckad igår men fick äntligen aerius och nasonex utskrivet. Så den enda motionen blev en promenad ner på stan för att hämta it receptet.

Känner mig piggare, men tänker ta det lugnt idag ändå.

Dagens rapport
Steg: 7 796
Kalorier: 429
Fusk: 3 rutor mörk choklad


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 29 april 2013

29 april

Promenad till Myllan (öppna förskolan) och sen ner på stan och hem. Med Marie som sällskap. Det känner jag mig nöjd med. Blev lite stressigt till dagens rehabpass dock. Så stressigt att jag glömde skorna. Men det gick ju bra ändå.

Dagens rapport
Steg: 12 147
Kalorier: 637+240=877
Träning: rehab
Fusk: inget



- Posted using BlogPress from my iPhone

29 april vägning och sjuk?

Blä. Fick ont i halsen igår kväll. Osäker på om jag är sjuk eller om det är allergi. Ska avvakta och se hur jag känner mig om ett tag. Har rehabträning ikväll.

Har vägt och mätt. Vägningen var mindre rolig. Kanske inte så konstigt efter helgens bravader.

Vikt: 83,3 kg (+1,1 kg, totalt -16,2 kg)
BMI: 29,4 (+0,3, -8,8 totalt)

Mått
Mage: 100 cm (-4 cm, totalt -7)
Höger lår: 68 cm (-1 cm, totalt -1)
Vänster lår: 68 cm (+/- 0 cm, totalt -1)
Höger arm: 30 cm (-1 cm, totalt -2)
Vänster arm: 31 cm (+/- 0 cm, totalt -1)
Rumpa: 115 cm (+/- 0, totalt -1)

Så nöjd med mätningarna. Inte nöjd med vikten. Men det är ju också därför jag valt att göra detta officiellt. Det hade varit så lätt att ge upp annars. Nu är det ny vecka. Och det betyder nya tag.




- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 28 april 2013

28 april

Eftersom jag var så missnöjd med spinningen så släpade jag ut en bakis sambo på en promenad i solen. Och tur var väl det eftersom det fick bli pizza till middag. Nope. Inte nyttigt alls. Inte ens speciellt gott. Men Johne var bakis.

Dagens rapport
Steg: 10 602
Kalorier: 612
Fusk: pizza till middag som sagt. Och kommer nog stoppa i mig några rutor mörk choklad innan kvällen är över.
Träning: spinning, gick väl i snitt på halvfart.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Skitastma

Vissa dagar är helt enkelt bättre än andra. Det här är tydligen inte en sån dag.

Helvetesjävlaskitastma. Fy fan vad jag hatar dig.

På väg hem från ett spinningpass som mest känns som en bortslösad timme eftersom astman kom så fort jag ansträngde mig lite extra. Då hjälper ingen vilja i hela världen.

Kalla vindar idag. Det blir alltid värre då. Trots att passet är inne. Konstigt.

Försöker hitta den plats i lokalen där det fläktar så lite som möjligt. Det är svårt. De flesta vill ju bli fläktade. Jag vill helst att det ska vara varmt och hög luftfuktighet. Då funkar jag bäst.

Prova själv någon gång om du inte vet hur det känns. Stoppa ett gäng sugrör i munnen och andas endast genom dessa. Plocka sedan ut dem ett efter ett och se hur länge du orkar andas så. Gör nu om detta på ett spinningpass.

För att sammanfatta: BLÄÄÄÄÄÄ



- Posted using BlogPress from my iPhone

27 april bakisdag

Raserade väl troligen hela veckans kämpande med fredagens party och lördagens brist på ork. Jaja.

Var dessutom och tittade på ett hus. Ett hus där alla mina drömmar skulle kunna bli verklighet. Hästar, gårdshotell, you name it. Låt oss säga att vi skippar det här huset och väntar på nästa tillfälle.

Dagens rapport
Steg: 1 496 (skäms)
Kalorier: 197
Fusk: fruktbröd till frukost och en påse ekorrens ekologiska godis på kvällen. Samt lite chips och ett glas vin (skyller här på att Fredrik och Sara var här på middag). Inget frosseri, men jag gick väl inte direkt minus igår.




- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 27 april 2013

26 april rehab och AW

Är minst sagt lite småtrött idag. Gårdagen var ganska fullspäckad och avslutades runtskuttande på ett dansgolv.

Kl 8 hade jag rehabträning på naprapatcenter. Fy 17 vad det är trist. Men för en gångs skull så tänker jag låta kroppen få den tid den behöver. Hur tråkigt det än är. Och förhoppningsvis blir det mer hållbart.

Hem för en snabbdusch och sen till MVC för dejt med läkaren som snittade mig. Han kom med ytterst goda nyheter. Jag får en chans till att föda naturligt. Blev så otroligt glad! Och det känns som ännu en morot att bli vältränad.

En sväng på stan för lunch och lite shopping. Sen var Johne tvungen att åka in och jobba lite. Jag tankade närhet från Anton under tiden.




Och när Johne kom hem så var det bara att sätta på masken (sminket), platta håret, ösa på med dust it och svida om. Tjejkväll på stan. En välbehövd sådan.







Bra för själen. Mindre bra för kaloriintaget (vill inte ens tänka på hur många extrakalorier det blev). Vi dansade iaf som galningar, så en del brändes väl också. Synd att min telefon dött vid det laget. Hade varit intressant att se stegantalet :)

Lider idag av lite huvudvärk och ett bäcken som inte tyckte att dansandes var helt ok. Men det var det värt!

Dagens rapport
Steg: 8 432
Kalorier: 626
Fusk: vin, shots och en drink :P
Träning: rehab och några timmar vild dans :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 26 april 2013

25 april

Eftersom jag fick så ont av foglossningen efter min långa PW i förrgår så blev gårdagen lite lugnare. Tog en lugnare promenad till jobbet.

Skippade även magträningen. Det var helt enkelt en lite väl jobbig dag med bebisen.

Dagens rapport
Steg: 11 030
Kalorier: 762
Fusk: inget. Men var sjuuuuukt sugen på choklad.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 25 april 2013

Bakslag

Tror vi kan konstatera att gårdagens promenader blev lite för mycket för mitt bäcken. Har haft ont hela natten och sovit skitdåligt.

Inget pass med piggisarna ikväll för min del :( blääääääääääää!




- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 24 april 2013

24 april långsväng

Idag blev det en lite längre sväng. Längsmed muren, förbi Tott, ner vid norra kyrkogården, längs med havet och upp färjeleden och hem. 2 timmar (inklusive handling på apoteket) och 9,8 km.




Det kändes bra. Och lätt att förlänga ytterligare genom att fortsätta till Snäck.

Tog en sväng till affären senare också.

En skön reflektion var att jag tidigare tyckt att backen upp till oss varit så tung med vagnen (jepp, den lilla biten från Söderväg). Men nu är den inget jag reflekterar över längre.

Dagens rapport
Steg: 16 706 (nytt rekord)
Kalorier (brända extra då alltså): 1036
Fusk: inget

Imorgon är det dags för min nypremiär med Miss Piggy. Spännande!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Förtydligande kalorier

Efter oroade frågor från omtänksam vän så vill jag bara förtydliga en sak. När jag redovisar kalorier i mina dagliga rapporter så hänvisar jag till förbränning utöver den dagliga förbränningen. Alltså vad jag förbränt extra genom promenader och träning.

Det är INTE vad jag äter. Som sagt, inga dieter innan avslutad amning.

Eventuellt kommer jag senare se över kosten mer noga med hjälp av PT Christian. Men ska i det längsta undvika extremdieter den här gången. Vill påbörja en hållbar livsstil. Inte något som funkar just nu. Pratar jag och Christian kost sen kommer det snarare handla om vad jag ska äta för att maximera min träning och resultatet av den. Typ se över så jag får i mig tillräckligt med protein eller liknande.

Men tack för omtanken!


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 23 april 2013

23 april upp och ner, ner och upp

Dagens promenad blev upp och ner för Visbys backar i innerstan. Det blåste galet mycket, så innerstan passade bra. Tanken var att ju jobbigare det är desto mer bör jag väl bränna?!

1 h och 50 min blev det.




Det ser ju inte alls lika jobbigt ut på bilden. Men Johne blev omålad iaf när jag beskrev mina bravader.

Dagens rapport
Steg: 12 092
Kalorier: 782
Fusk: nope, nada (har gett mig fan på att det enda fusket denna veckan ska vara en AW på fredag)
Träning: MammaMage-pass


- Posted using BlogPress from my iPhone

Efter MammaMage nivå 3

Igår körde jag sista passet och testet på nivå 3 i min magträningsapp MammaMage. Och nog är det lite skillnad nu också?!







Det som inte riktigt syns på bilden är att mina undre revben börjar komma fram. De sticker ut en hel del (vet inte varför) och har nu börjar komma fram.

Jämför man med innan appen så är skillnaden lite större. Ca 2 månader sen.







4 nivåer kvar.

Insåg precis att dagens bilder får funka som innan rehabträning också.

- Posted using BlogPress from my iPhone