lördag 20 april 2013

Hälsosam

De som känner mig vet att jag tidigare gått på LCHF och God balans. Men har tillslut trillat dit och inte klarat av att hålla vikten när jag varit klar av olika anledningar.

Problemet är som för (i mina ögon) ALLA. För många kalorier in, och för få kalorier ut. Matte-metoden helt enkelt.




Det är ju det de olika dieterna går ut på. Att få ner kaloriintaget.

Det jag bestämt mig för nu är att skippa genvägarna (om man bortser från amningen då som förbränner en hel del). Jag vill hitta en livsstil som jag klarar av att hålla hela livet. Komma bort från överätandet och tröstätandet.

I mitt fall krävdes det lite upplysning om vad mat faktiskt innehåller. Och vad det är jag stoppat i mig. Skrämmande. Min tanke nu är att äta så rent som möjligt. Dvs försöka undvika tillsatser så långt det går. Samt välja ekologiskt när det går. Och dessutom hålla mig till ett mer begränsat kaloriintag än tidigare.




Jag vill kämpa mig till min vikt genom klok mat och träning på en ok nivå. Jag tror att det då kommer kännas svårare att ramla tillbaka i gamla mönster igen. Dels för att goda rutiner byggts upp och dels för att det känns surare att förstöra något jag kämpat mig till än något jag fått billigt. (Ungefär som att det kändes jävligt surt att Issi valde att tugga sönder mina Gucci-solisar och inte ett av flera billiga par.)

För mig är alltså hälsosam ett sunt intag av kalorier, där den stora delen kommer från mat som är bra för dig, i kombination med träning. Jag kommer ha lite GI-tänk då jag helt enkelt märker att jag mår bättre av det. Men jag klipper inte kolhydraterna helt. Utan snarare gallrar mer och fördelar annorlunda.




Jag är fullständigt medveten om att alla inte delar min syn. Och det är helt ok. Det här är vad jag väljer och vad som känns bäst för mig. As simple as that.




Så, från och med nu (eller sen ett tag tillbaka) är min kropp mitt tempel (eller nåt liknande flummigt. Ett tempel som mår bra av något extra offer någon gång ibland ;)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar